Over mij

Margot Scheerder (1977) studeerde in 1999 af aan de Faculteit voor Journalistiek en Communicatie, richting televisie. Na deze opleiding volgde zij 2 jaar de studie Psychologie aan de Universiteit in Nijmegen. In deze tijd was zij actief lid van studenten fotografie vereniging de Cycloop. De fotografie begon een steeds grotere rol te spelen in haar leven en ze besloot te stoppen met de studie Psychologie om freelance fotograaf te worden. Zij volgde het afstudeerjaar van Persfotografie aan de faculteit voor journalistiek in Utrecht en liep stage bij fotograaf Hans Gerritsen. In 2002 startte zij haar eigen bedrijf in beeld.

Haar fotografie loopt uiteen van studio- en theaterfotografie tot het maken van portretten en reportages. Samen met haar man, tekstschrijver Gijs van den Dungen, levert zij mooie en complete artikelen voor diverse tijdschriften en vakbladen.

Naast fotograferen werkt Margot ook als filmmaker. Tijdens haar opleiding Journalistiek en Communicatie liep zij stage bijĀ  NCRV Document onder begeleiding van Claudia Tellegen en bij DenD Producties bij het programma Waterwerk. Ze is bedreven in het maken van korte informatieve en educatieve films en weet de kernboodschap duidelijk weer te geven. Ze levert een totaalproduct van idee tot film.

Tot slot werkt ze ook nog als beeldredacteur doordat ze zelf fotografeert heeft ze een goed oog voor wat mooi beeld is en weet zij altijd een creatieve draai te geven aan beeld zodat het perfect aansluit op de inhoud.

Leave a Reply